FB-pixel

Synas på Google med hjälp av SEO- search engine optimization

När vi skapar hemsidor så gör vi alltid en grundläggande SEO-anpassning för att er hemsida ska få så bra förutsättningnar som möjligt för att synas på Google.

Grundläggande SEO:

Vi använder ett SEO-plugin som heter Yoast som vi installerar på er WordPress-sida. Det är ett hjälpmedel för att göra grundläggande SEO-anpassningar.

Där lägger vi bl.a in metabeskrivningar av varje sida som Google indexerar. Detta SEO-plugin kan även kunden sedan använda sig av för att göra ytterligare arbete med sajtens SEO. SEO-arbetet tar aldrig slut, det är ett pågående arbete som man hela tiden måste jobba på och förbättra. Med detta pluginet så har man även möjlighet att förbättra kvalitén på alla texter/innehåll på sin sajt vilket också påverkar SEO. I pluginet så får man förslag på åtgärder hur man kan förbättra sin text/innehåll och optimera SEO.

Utöver detta så bygger vi upp sajtens hierarki och navigering utefter Googles parametrar. Vi bygger upp unika titlar, rubriker och taggar upp all struktur och innehåll, lägger till alt-taggar på alla bilder, komprimerar bilder och bygger upp en responsiv design.

Man kan jobba med SEO hur mycket som helst, men dessa punkter är de mest grundläggande i sajtstrukturen.

Ibland så räcker dessa åtgärder för att få sin webbsida att synas högst upp i sökmotorernas sökresultat. Men ibland krävs ytterligare arbete. Man måste dock räkna med att SEO är en långsiktig process, som beroende på konkurrens och andra faktorer kan ta mellan 4-8 månader eller mer innan man kan se önskvärt resultat från sitt arbete.